Get Adobe Flash player
Goede doelen kerstkaarten banner

Hoe maak je nu de leukste kerstkaarten?

De sint versieringen zijn als sneeuw voor de zon verdwenen en de kerstjingles komen overal uit de speakers! Nog even en dan is het weer kerst! Maar wat voor kerstkaart moet je dit jaar nu weer versturen? Hieronder vind je wat tips.

1. Hoe maak je een kerstkaart nou persoonlijk? Door er een foto van jouw gezin ervoor te gebruiken natuurlijk! Voor een mooi effect gebruik je als achtergrond een rustige achtergrond zoals een lichte muur. Mocht er sneeuw buiten liggen dan is een witte besneeuwde achtergrond natuurlijk ook mooi!

Tip: Als je voor een buitenfoto kiest, neem dan wel extra batterijen mee! Die gaan namelijk sneller leeg als het koud is.

2. Wil je wel eens wat anders dan een familie foto? Of is het te lastig om iedereen op tijd bij elkaar te krijgen? Haal dan al je kerstversiering van zolder, of koop iets nieuws, en fotografeer dit als stilleven. Voor het mooiste licht zet je alles zo dicht mogelijk bij het raam.

Tip: Let er wel op dat je genoeg ruimte overhoudt voor je tekst en dat dit leesbaar blijft. Het kan heel vrolijk zijn om allerlei kleuren te gebruiken, maar dan wordt het wel lastig voor familie en vrienden om jouw boodschap te ontcijferen.

3. Heb jij je ideale foto uitgekozen? Upload hem dan op Goededoelenkaartje.nl. Hier kun jij je kaart helemaal ontwerpen naar eigen zin. Zo kun je een mooi kader toevoegen, of grappige figuren die gerelateerd zijn aan kerst en oud & nieuw. Daarnaast steun je ook nog eens een goed doel! Van elke kaart die je besteld gaat er €0,50 naar bijvoorbeeld Het Rode Kruis of Natuurmonumenten. Jij kunt zelf bepalen welke van de 16 goede doelen jij wilt steunen tijdens de feestdagen.

Tip: Hou er wel rekening mee dat er een deel van je foto wordt weggesneden, zodat het een passende maat wordt voor je kerstkaart. Zorg er dus voor dat je een ruime rand hebt.

kerstkaarten met kaders


Geef een reactie