Get Adobe Flash player
Goede doelen kerstkaarten banner

Alternatieve kerstbomen

Met Kerst hoort een kerstboom, vinden veel mensen. Naar mijn mening ben ik het daar wel mee eens; het geeft een warm gevoel in huis en het aanschaffen en versieren van de boom is één van de leukste bezigheden in de aanloop van de feestdagen. Toch zitten er ook een aantal nadelen aan de naaldbomen; de vallende naalden geven een zooitje, het is erg slecht voor het milieu om elk jaar een boom aan te schaffen. Vooral dit laatste is een kwalijke zaak en kan eigenlijk niet meer anno 2015. Heb je ook zin om creatief bezig te zijn? Kijk dan hier naar creatieve alternatieven voor de naaldboom.
Rechts zie je een kerstboom gemaakt van lege wc-papier-, plakbank- of taperollen. Natuurlijk kun je alles wat rond is gebruiken, verschillende maten zijn geeft juist een heel leuk effect! Als je ze eenmaal gelijmd hebt op een stevige ondergrond kan je ze vullen met alles wat kleurrijk is; kerstballen, knuffeltjes, andere kerstspullen of dierbare spulletjes. Alles kan! Zo wordt de boom persoonlijk en heel kleurrijk.

Ook kan je in het bos een paar mooie takken zoeken en deze op maat maken en eventueel schuren. Zoals je op de foto kan zien zijn ze niet geschuurd maar dit mag je helemaal zelf beslissen. De takken moeten aan elkaar gemaakt worden met een stevig touw. Tip; werk van onder tot boven en wikkel het touw onder- en bovenlangs, zo krijgen de takken geen bewegingsruimte en zitten ze stevig verwikkeld. Ook hier geldt; versier hem met alles wat jij leuk vindt. Ook de grootte van de boom kan je zelf beslissen: hoe langer je de takken laat hoe groter de boom en dus meer versierruimte!

Na het versieren is het wel fijn dat je niet veel aandacht besteed aan het bestellen van je kerstkaarten: bestel ze hier en voeg eventueel een leuke foto toe. Veel versierplezier!


Geef een reactie